Trail Camera Discussion of Manufactured Cameras.

Moderator: johnnydeerhunter

User avatar
By bobcat
#126351 Well I've had a time with Spypoint cameras. Last year I had two FL-A cameras that wouldn't work over two weeks at most.Now have a IR-A camera that I purchased last Sept that has quit working. Nothing but dark pics during night time. I called Spypoint and got a RMA number and was told it would be three weeks before I got my camera back. Something to do with the filter stuck according to the tech I talked to. Awesome!!! Now I'm out a camera for three weeks......or longer.

http://smg.photobucket.com/albums/v240/ ... nt%20IR-A/
User avatar
By TScottW99
#126356 Sorry to hear that. Problem with mechanical items is that they are mechanical and do break. I had to send a WGI IR-4 back and it was bad from the get go. Luckily they fixed it but turn around was right at 2 1/2 weeks.

Glad there are good companies that will fix it. Have read bad stories about some other companies.
User avatar
By bobcat
#126358 Well I'm not so sure its a stuck filter. Why would some photos be lighter than the next?
User avatar
By SPYPOINT
#127297 Hi bobcat ! I know that it's never fun when you have to wait for something but let me promise you that our techs will do the best to send the camera back to you as soon as they can. From what i see, it's probably the filter that flips when night time comes. One thing for sure, you will get your cam back running like new. For the FL-A cameras, we have improved considerably the battery lifetime for 2010 and the 2010 chasingame review on the FL-A can confirm that : http://www.chasingame.com/index.php?id=144 . I suggest that you go on our website and download the latest software version for the FL-A. It will improve many things as explained on the review. Hoping you will get great pics in the near future.
User avatar
By Bluesman
#127310 I just put my Spypoint FLA back out this morning.Had it in for a week as I was relocating it.How hard is the firmware to download.I am computer stupid.I may try the new firmware next week if it is a simple thing to do.I looked at it and think I understand everything except the extract part. :mrgreen: David
By G.G. Telecom
#127312 bobcat, I checked on the database here and it's written that the problem is now solved. The filter was probably just stuck and it is now ok. But we have a note that if the camera do the same problem later after the warranty, we will fix the problem for free. We are offering a really good customer so trust me, if the camera do this problem after warranty, we will sove it for free.

Blues : The firware update is not so difficult to do but our technical service will be able to do it with you by the phone. Make sure to have the camera with you at home or only the SD card and we have special system where we can use your own computer from here so we can do everything for you ! You can call at 1-888-SPYPOINT and we will do everything with you. First of all please check the version you already have on your own camera. The last update for the FL-A is 1.8. Maybe you already have the lastest version!
1. Turn OFF the camera.
2. Hold down the «DOWN» button.
3. Turn ON the camera while holding down the «DOWN» button.
4. Check the numbers on the LCD screen. You should see for example: 2010……xxxx…… xxxx……4F18. The xxxx is the production ID, and the last 2 digits in 4F18 mean the version is 1.8.

If you already have the version 1.8 you don't have anything to do. If you have a previous version, it's just an option to do the improvement but it will help the camera to work better !

Thanks
User avatar
By Bluesman
#127317 I will check it the next time I get to it.Thanks,David
User avatar
By Chachoze
#127323 Wow, real customer service right here on the forum, cant hardly go wrong with that.

I wish all manufacturers would do this...
User avatar
By brencade
#127347
Chachoze wrote:Wow, real customer service right here on the forum, cant hardly go wrong with that.

I wish all manufacturers would do this...


I agree totally. I do not have a spypoint (yet), but they seem to have shown improvement in pic quality and definitely customer service seems good. I don't see any Bushnell reps on here leading everyone to the promised land :mrgreen: . Good job Spypoint, hopefully a new cam from them will be in my future
User avatar
By Bluesman
#127351 I started out not liking my 2009 Spypoint FLA but after using it all year I have become quite fond of it.Just keeps doing its job.I have the IR cartridge with mine too.And I use both as the occasion arises.I really like that feature.David
User avatar
By cwensk
#127470 I've got a fl-a and right now its sitting on the seat of my truck just begging to get put back out.I really like this little cam and the fact that I can switch from flash to ir with the switch of a module.Brought it in to do the update. Went without a hitch.
User avatar
By Bluesman
#127491 I made a quick runby to check the Spypoint today to see if it needed to be updated.It does but I need it where its at for now so I will have to wait until I can bring it in to get it done.I'll give you all a call when I can and have you walk me thru the update.Thanks,David
User avatar
By bobcat
#127725
G.G. Telecom wrote:bobcat, I checked on the database here and it's written that the problem is now solved.


Thanks!! I was hoping to get it back today as I was going to the farm. Maybe Monday...... :D
User avatar
By Bluesman
#127799 My Son downloaded the firmware to a SD for me so I took it to the camera this morning and put it on the camera.Everything went fine.Shows the new firmware on the cam now.Thanks SPYPOINT for the detailed instructions.David
User avatar
By CAM-O
#127803
Chachoze wrote:Wow, real customer service right here on the forum, cant hardly go wrong with that.

I wish all manufacturers would do this...

Thank you SpyPoint for all your customer support here on this forum. :wink:
That's one more reason why I became a SpyPoint Dealer here in New York State. You just can't beat there customer service, as well as ours!
:wink:

Thank, Rick! :D